Even iets over onze werkwijze:

Als wij je een Dag tot Dagprogramma toe sturen dan doen wij daar een Boekingsformulier bij.

Wil je deze reis boeken, dan kun je het meegestuurde Boekingsformulier uitprinten, volledig invullen, ondertekenen en opsturen naar Ganesha-reizen, Prinses Margrietlaan 15, 1934 EK Egmond Aan Den Hoef.

Je kunt het formulier ook scannen en per mail terugsturen. Belangrijk dan is dat het formulier met de handtekeningen niet wordt vergeten! Voor de kinderen kun je volstaan met het invullen van de persoons- en paspoortgegevens.

Na ontvangst van het boekingsformulier ontvang je van ons een ontvangstbevestiging en een factuur voor het aanbetalingsbedrag ad 30% van de totale reissom. 

Wij gaan nu alle hotels, vervoer en gidsen, binnenlandse vliegtickets etc. reserveren. Je ontvangt nogmaals een bevestiging als alles is gereserveerd en vastgelegd.

Ongeveer 8 - 10 weken vóór vertrek ontvang je per mail een factuur voor het restantbedrag van de reissom en een * informatie pakket*!! Hierin vind je o.a. een adressenlijst van de hotels en transportmaatschappij(en), de naam en het telefoonnummer van de chauffeur en de contactgegevens van onze agent in Indonesië.  Tevens zijn bijgesloten de hotelvouchers en waar nodig de transport-vouchers en de tickets voor de binnenlandse vluchten.

Ook krijg je het draaiboek, toeristische-  praktische- en algemene informatie over de streken die je bezoekt. toegestuurd. 

Ongeveer 2 weken vóór vertrek ontvang je nog de eventuele laatste informatie.

 

Enkele opmerkingen:

Visum:

Een visumstempel is te verkrijgen bij aankomst in Indonesië met een maximaal verblijf van 30 dagen. Het visum krijg je bij aankomst. Dit visum kost nu ca 35 euro p.p. Je kunt dit VOA, visa on arrival, tegenwoordig ook online aanvragen. Ook moet je tevens online een bagageformulier invullen. Informatie krijg je van ons na boeking!

Ga je langer naar Indonesië, dan je dit visum voor je vertrek aan te vragen bij de Indonesische Ambassade in Den Haag. Je kunt ook ca 6 weken voor vertrek het visum aanvragen bij bv de Visumdienst of bij de ANWB. Het visum is na afgifte slechts beperkt geldig.

Het paspoort dient bij vertrek uit Indonesië nog minstens 6 maanden geldig te zijn.

Op de website van de Indonesische Ambassade staat dat het paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn bij vertrek uit Nederland.  Helaas zullen sommige douanebeambten dit anders uitleggen. Heb je een paspoort dat dan nog ca 6 maanden geldig is, dan raden wij je aan om een nieuw paspoort aan te schaffen. Dit om een hoop gedoe te voorkomen en de kosten van een nieuw paspoort wegen dan niet op tegen de kosten die je dan bij vertrek in Indonesië moet betalen.

 

Medische kosten:

Wij raden je aan om ca 6 weken voor vertrek contact op te nemen bij de GGD in je woonplaats of informatie m.b.t. vaccinaties en malariaprofylaxe ed. in te winnen bv bij de Travelkliniek in het AMC te Amsterdam. Op Java en Bali, Sulawesi  komt geen malaria meer voor.

 

Verplichte Reis- en Annuleringsverzekering:

Reizigers die met Ganesha Reizen op stap gaan dienen een Reis- en Annuleringsverzekering te hebben. Dit kun je boeken bij je eigen verzekeringskantoor, de ANWB, Allianz, Bank etc.