DAG TOT DAGPROGRAMMA KALIMANTAN, JAVA, Yogyakarta, KOMODO, Flores en BALI.

2023 5 personen.

Dag 01. 22/7. Za. Vertrek uit Amsterdam.

Dag 02. 23/7. Zo. Aankomst Jakarta, transfer naar airport hotel.

In de loop van de middag kom je aan op het vliegveld van Jakarta. Na de gebruikelijke activiteiten, zoals visum halen, bagage ophalen, geld pinnen etc. word je opgehaald door de auto met chauffeur, (of met de bus van het hotel), om je naar het hotel te brengen dichtbij het vliegveld. Je logeert in een prima hotel met zwembad en diverse restaurants. Goede kamers met AC.

Overnachting in Airporthotel , Jakarta Airport

Dag 03. 24/7. Ma. Transfer naar vliegveld, vlucht naar Pekanlan bun, rit naar Kumai, boot Tanjung Puting N.P.

Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Pankalan bun. De vliegtijd is ca 1 uur. Na aankomst in Pankalan bun ga je met de auto naar het havenplaatsje Kumai waar je aan boord stapt van de klotok. Dit ritje duurt een klein uurtje.

Met de klotok, een rivierboot, vaar je over de zwart water rivieren van het Tanjung Puting National Park. De oevers van deze rivieren zijn bedekt met diverse laagland habitats zoals nipapalmen en mangrovebossen, tropisch regenwoud, meren en veengronden. Dit ongerepte gebied met zijn grote diversiteit aan flora en fauna biedt ook leefruimte aan verschillende bedreigde apensoorten.

Het Tanjung Puting National Park is onder meer bekend als opvangcentrum voor orang-oetans. Hier wordt getracht, met succes, ooit gevangen genomen Orang Oetans weer terug te plaatsen in hun natuurlijke leefomgeving. Tijdens je vaartocht zal je enkele van deze opvangcentra kunnen bezoeken.

In de ochtend en late namiddag is de kans groot dat je ook neusapen ziet. Het mannetje heeft een komische augurkvormige rode neus. In de koloniale tijd werd deze aap ook wel monyet belanda, Nederlandse aap, genoemd. Andere apensoorten waaronder de langoeren, slankapen laten zich ook dikwijls zien evenals zoetwaterkrokodillen!

Een uniek natuurverschijnsel kun je meemaken na een goeie regenbui. Miljoenen insecten, vuurvliegjes, verschuilen zich in de bladeren van de nippapalmen en zorgen voor een natuurlijke, energiezuinige verlichting.

Je eerste stop vandaag is bij het opvangcentrum Tanjung Harapan. Hier kun je uitgebreid het voederen van de Orang Oetans zien en je kunt een wandeling maken in de omgeving. Daarna vaar je naar de eerste overnachtingsplek, de Rimbalodge. Dit hotel ligt vlakbij de rivier en is alleen per boot bereikbaar. Alle kamers hebben AC en een eigen badkamer met warm water. Om bij het hotel te komen loop je over een houten looppad.

Het avondmaal geniet je aan boord. De boot blijft dan aan de steiger liggen.

Overnachting Rimba Ecolodge, Tanjung Puting N.P. 

N.B:

Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten aan boord.

Deze klotok, rivierboot heeft een afgesloten dek met ramen en een open dek. Je kunt zowel op het afgesloten dek, geen stahoogte, als op het open dek slapen. Er zijn matrassen en klamboe’s beschikbaar. Ook is er een eenvoudige W.C (westerse WC maar zonder spoelbak) en met een aanwezige douche spoel je je af met lauw water. De kok die tijdens deze tocht meevaart maakt eenvoudige, maar heerlijke maaltijden voor je klaar en zorgt de hele dag voor koffie en/of thee. Er is ruimte genoeg aan boord voor 4 gasten (eventueel 5).

De bemanning kent de weg in het Tanjung Puting National Park op hun duimpje. Zij weten als geen ander waar de apen of het wild zit en spreken ook een beetje Engels, dat zij graag met je willen oefenen.

Dag 4. 25/7. Di. Boottocht Tanjung Puting National Park, bezoek camp Leakey, wandeling regenwoud.

Vandaag vaar je o.a. naar het beroemde camp Leakey, het grootste opvangcentrum dat in 1971 werd opgezet door de Canadese Biruté Galdikas,  Zoals Jane Goodall onderzoek deed naar Chimpansees, Dian Fossy naar Gorilla’s, zo deed en doet Dr. Biruté Galdikas onderzoek naar Orang Oetans.

In dit opvangcentrum wordt geprobeerd om Orang Oetans die ooit in gevangenschap leefden, te leren weer zelfstandig in de natuur te overleven. Sommige Orang Oetans werden als baby gevangen genomen omdat hun moeder werd doodgeschoten vanwege houtkap. De Orang Oetans wordt geleerd hoe ze een nest moeten bouwen en welke bosvruchten  en bladeren ze wel of niet kunnen eten. Na een tijdje worden ze ‘losgelaten’ in het bos en krijgen dan, als ondersteuning, af en toe een zeer karig maaltje aangeboden van bananen en melk. De bedoeling hiervan is om de apen zoveel mogelijk zelfstandigheid bij te brengen. Ook in dit kamp kun je het voeren van de Orang Oetans bijwonen.

De lunch wordt aan boord geserveerd.

In het achterland van Camp Leakey, dat uit ongerept regenwoud bestaat, kun je onder leiding van een Ranger van de Indonesische natuurbescherming een mooie junglewandeling maken waarbij je op zoek gaat naar in het wild levende Orang Oetans.

Overnachting in hotel Rimbulodge, Tanjung Puting of klotok.

Dag 5. 26/7. Wo. Per klotok terug naar Kumai, vlucht naar Semarang, rit naar Yogyakarta.

Vandaag vaar je terug naar het stadje Kumai. In het kleine vriendelijke kustplaatsje wonen, net zo als in vele kustplaatsen, Buginesen, Madurezen en Maleiers. Ook worden hier nog de oude traditionele zeilschepen gebouwd, Buginese schoeners of Pinisi, met ironwood uit het Kumaidistrict.

Deze Pinisi's zorgen ook nu nog voor een groot deel van het handelsverkeer tussen de eilanden van de Indonesische archipel. 

Vanaf Kumai is het nog ongeveer een uurtje rijden naar de luchthaven waar je op het vliegtuig stapt naar Semarang op Java.

Na aankomst in Semarang stap je in de auto die weer klaar staat om je naar Yogyakarta te rijden.

In Yogykarta valt veel te beleven. Het is beslist de leukste en meest karaktervolle stad van Java en dat maakt het alleen al een belevenis op zich, rond te zweren door de straatjes en steegjes op het terrein van het Kraton, het sultanpaleis, dat een aantal vierkante kilometers groot is. Het geheel doet erg dorps aan, ondanks het feit dat je in een grote wereldstad verblijft.   

Je overnacht in het Duta Garden Boutique hotel, een leuk, gezellig hotelletje met mooie tuin en zwembad, in een rustige buurt ten zuiden van het Kraton, het Sultanpaleis. Met de becak, fietstaxi, ben je in 15 minuten in het centrum van Yogyakarta. Grote kamer met airco en eigen terrasje. Veel restaurantjes en winkeltjes in de omgeving van het hotel.  

Dag 06. 27/7. Do. Vrije morgen Yogya, culinaire tour in de middag.

’s Morgens ben je lekker vrij.

In het begin van de middag maak je een culinaire tour. Je gaat dan achterop een brommertje, langs vele plekjes in Yogya waar je kunt genieten van allerlei traditionele lekkernijen. Je bezoekt o.a. een koekjes fabriek, een eettentje waar je een soort heerlijke gado gado kunt maken en opeten, een marktje met allerlei heerlijke koekjes en snackjes, een eettentje waar je de bekende Gudek kunt eten (beroemd in Yogyakarta) enz. enz. Een leerzame, maar vooral een ‘lekkere’ excursie. De lunch kun je overslaan en meestal ook het diner. Je bent weer terug in het hotel rond half 7.

Overnachting in hotel. Yogyakarta

Dag 7. 28/7. Vrij. Vrije morgen, in de middag kali Kode wandeling.

‘s Morgens kun je lekker genieten aan het zwembad, of nog even naar de Jl. Malioboro gaan om uitgebreid te shoppen bij de ontelbare kraampjes die hier staan.

Wandeling Kali Kode.

In het begin van de middag maak je met een gids een interessante wandeling door een drukke volkswijk aan de rivier van Yogyakarta. Je wandelt op je dooie gemak en je kunt getuige zijn van het dagelijks leven en kennis maken met de vriendelijke bewoners. Een leerzame, en interessante excursie die een diepe indruk op je zal achterlaten. Je bent weer terug in het hotel rond half 7.

Overnachting in hotel, Yogya.

Dag 8. 29/7. Za. Cursus zilversmeden, vrije middag.

Vanmorgen kun je een leuke cursus zilversmeden doen. Yogyakarta staat bekend om het zeer bekende filigrain zilverwerk. Wie weet heb je vanmiddag een nieuwe ring of broche in je collectie.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in hotel, Yogyakarta.

Dag 09. 30/7. Zo. Vrije dag Yogyakarta.

Vandaag een vrije dag. Lekker uitslapen, even naar de Jl. Malioboro, wat shoppen, zwemmen, naar het Sultanspaleis etc.

Overnachting in hotel, Yogyakarta.

Dag 10. 31/7. Ma. Vlucht naar Bali, transfer naar Kuta.

Vandaag vlieg je naar Bali. Helaas is de aansluitende vlucht naar Flores al vertrokken. Daarom word je na aankomst naar het hotel in Kuta gereden, een half uurtje van het vliegveld. Het hotel ligt midden in het centrum van Kuta maar wat achteraf gelegen van de drukke weg. Geen verkeerslawaai. Het hotel heeft een restaurant en een zwembad. In de buurt van het hotel vind je een grote Mall en vele andere winkeltjes en diverse restaurantjes. Het hotel ligt op 5 minuten lopen van het strand. In de avond kun je genieten van de vele Bars met live music. Je kunt ook even naar het Herdenkingsmonument lopen op korte afstand van het hotel.

Op Bali is het een uur later dan op Java!

Overnachting in hotel Kuta of Sanur

Dag 11. 01/8. Di. Transfer naar vliegveld, vlucht naar Labuhan Bajo, Flores.

In de morgen word je opgehaald van het hotel door de auto met chauffeur om je naar de airport te brengen voor de vlucht naar Flores. Deze vlucht duurt ca 5 kwartier.

Bij aankomst in Labuhan Bajo brengt de auto je naar een mooi hotel met zwembad. Het hotel ligt pal aan zee, zodat je ‘s middags al kunt zwemmen en snorkelen. Je kunt natuurlijk ook wat rondwandelen door het gezellige dorp of van een heerlijke massage genieten in het massagecentrum (2010). Dit centrum is opgezet door de stichting Kita Juga met als doel de zelfstandigheid van mensen met een handicap te verbeteren en te bevorderen. Bijna zeker is dus dat je door een blinde- slechtziende- of dove masseur/se behandeld wordt. De medewerkers van dit centrum zijn allen gecertificeerde en ervaren masseurs. Te regelen via het hotel.

Aan het einde van de middag kun je vanaf een uitzichtpunt in het dorp, genieten van een overweldigende zonsondergang of vanaf een ligbed op het strand bij het hotel. Het hotel ligt ca anderhalve km buiten het dorp.

Er is een mooi zwembad en een goed restaurant.

Overnachting in hotel, Labuhan Bajo. 

Dag 12. 02/8. Wo. Boottocht naar Rinca, snorkelen onderweg.

In de morgen stap je aan boord van de privé- motorboot die de komende dagen je thuis zal zijn. Je kunt in alle rust genieten van een unieke boottocht door een van de mooiste gebieden van Indonesië. Maar allereerst ga je voor anker bij Pulau Bidadari. Hier kun je snorkelen boven prachtig koraalriffen. Daarna vaar je door naar het eiland Rinca. In de baai wordt het anker uitgegooid en ga je genieten van de heerlijke maaltijd die onze kok voor je heeft klaargemaakt. In de avond kun je, onder het genot van een biertje, de overweldigende sterrenhemel bewonderen.

Op de boot beschik je over een meerpersoons hut, maar het is zeker ook geweldig om aan dek te slapen: in een duizend- sterrenhotel! Tijdens deze trip heb je de boot geheel tot je beschikking. Er varen dus geen andere passagiers mee!

Overnachting aan boord. Er is een heel eenvoudige badkamer met westers toilet en een douche met lauw water en een wasbak.

Dag 13. 03/8. Do. Wandeling Rinca-eiland, boottocht naar Pulau Kalong, snorkelen.

Onder begeleiding van een Ranger maak je deze morgen een mooie wandeling van ca 1 uur over Rinca-eiland.  

De wandeling voert door een savanne- achtig landschap met veel lontarpalmen en prachtige vergezichten over zee en de andere eilanden in de archipel. Je gaat natuurlijk ook op zoek naar de komodovaraan en de kans is groot dat je oog in oog komt te staan met dit zeldzaamste reptiel ter wereld, dat hier nog gewoon rond loopt!                                              

Dit zeldzame reptiel komt alleen in deze regio voor; naast Komodo, ook op de eilanden Rinca en Padar en in het westen van Flores. Het dier kan wel drie meter lang worden en het zwaarst bekende exemplaar woog niet minder dan 150 kilo! Met hun gespleten tong speuren ze net als slangen de omgeving af op zoek naar een geschikte prooi. Jonge komodovaranen eten insecten, knaagdieren en vogels, maar oudere dieren geven de voorkeur aan wilde zwijnen en paarden, herten en waterbuffels. Kortom, een wandeling om nooit te vergeten. Vervolgens vaar je naar een onbewoond eilandje waar je opnieuw in de gelegenheid bent om te snorkelen boven prachtig koraal. Vaak is dit bij Pantai Merah, hier is het strand roze/rood door de zeer kleine stukjes koraal, maar dit is afhankelijk van de stroming.

De boot legt voor zonsondergang aan bij Pulau Kalong. Op dit eiland hangen duizenden kalongs, (vliegende honden, een soort grote vleermuizen) in de mangrovebossen aan de kust.

Deze kalongs vliegen uit rond de schemering, om op zoek te gaan naar voedsel. Een indrukwekkend tafereel.

Overnachting aan boord.

Dag 14. 04/8. Vrij. Boottocht naar Komodo-eiland, wandeling, langs Mantapoint, snorkelen, terug naar  Labuhan bajo.

Je vaart een klein stukje van Pulau Kalong naar de steiger bij Komodo-eiland.

Ook hier staat er een wandeling over Komodo eiland op het programma.  Je loopt onder begeleiding van een Ranger door het onherbergzame gebied. Met een beetje geluk zie je hier, behalve de komodovaraan, wilde waterbuffels, herten, varkens, kakatoe’s etc. Weer een interessante wandeling van van 1 uur. 

Na de wandeling vaar je terug naar Labuhan Bajo.  Onderweg kun je langs Mantapoint varen. Hier zwemmen vaak een groot aantal mantaroggen. Jij kunt overboord springen en tussen deze grote, prachtige dieren rondzwemmen. Een geweldige ervaring! Na Mantapoint vaart de boot, desgewenst, verder om nog even te snorkelen boven een stuk prachtig koraal. Het kan hier druk zijn met andere boten. Daarna vaar je terug naar Labuhan Bajo.

Hier neem je afscheid van de vriendelijke bemanning die je tijdens deze dagen voorzien heeft van heerlijke maaltijden en je kennis heeft laten maken met dit uitzonderlijk mooie gebied en prachtige snorkelplekken. Je wordt weer met de auto van de haven naar het hotel gebracht.

Overnachting in hotel , Labuhan Bajo.

Dag 15. 05/8. Za. Vrije dag Labuhan bajo.

Vandaag een vrije dag. Je kunt een bezoekje brengen aan het leuke havenplaatsje en aan de markt. Maar je kunt natuurlijk ook lekker uitrusten aan de rand van het zwembad of op het strand. Het hotel beschikt over een shuttle busje.

Overnachting in hotel, Labuhan Bajo.

Dag 16. 06/8. Zo. Transfer naar de airport, vlucht via Bali, transfer naar Ubud.

In de loop van de morgen word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Bali. Ook hier staat er een auto voor je klaar om je naar het hotel in Ubud te brengen. Afhankelijk van het verkeer duurt dit ritje ongeveer 5 kwartier.

Ubud is al jaren bekend als het culturele centrum van Bali. Het zich steeds verder uitbreidende dorp, ligt te midden van rijstvelden en steile ravijnen in de schitterende heuvels van Centraal Bali op zo’n 25 km ten noorden van Denpasar, de hoofdstad van Bali. Het dorp stond oorspronkelijk bekend om zijn geneeskrachtige kruiden en planten. De naam Ubud komt van het Balinese woord Ubad, medicijn. In de jaren ‘20 en ‘30 vestigden zich een aantal buitenlandse kunstenaars in het dorp, zoals Walter Spies en Rudolf Bonnet. Zij hebben het dorp veranderd in een bloeiend centrum voor de (schilder) kunst.

Ubud heeft vele winkels en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.

Overnachting in hotel  Ubud. Kleinschalig hotel te midden van de rijstvelden, in het centrum van Ubud. Mooie kamers, mooie tuin en lekker zwembad. 

Dag 17. 07/8. Ma. Ubud, vrije dag.

Deze dag is als een vrije dag in ons programma opgenomen. Dit betekent dat je zelf een keuze kunt maken uit de vele mogelijkheden die er zijn.

Je kunt door het dorp wandelen en op souvenirjacht gaan in de talloze winkeltjes of over de grote lokale markt lopen waar je een uitgebreide collectie souvenirs vindt. Je kunt ook een bezoek brengen aan één van de vele galerieën of  de musea Puri Lukisan of  Neka of koffie drinken bij een van de vele gezellige restaurants.

Wat dacht je van een heerlijke spa behandeling/ massage en daarna in de avonduren een dansvoorstelling bijwonen in de tempel van Ubud?

Ben je meer geïnteresseerd in kunst? Dan kun je ook een tourtje maken naar Mas, houtsnijwerk of een tourtje naar Celuk, voor zilverwerk, beide op korte afstand van Ubud.

Ook een wandelingetje naar het Apenbos/ Monkeyforest is een leuk uitstapje (ca 5 minuten lopen van het hotel).

Kortom, teveel om op te noemen en de keuze zal nog moeilijk zijn. Vervoer is eventueel via het hotel  regelen. Geen transport beschikbaar vandaag.

Overnachting in hotel, Ubud.

Dag 18. 08/8. Di. Fietstocht Oost Bali, lunch bij Balinese familie thuis.

Vandaag staat er een mooie fietstocht op het programma die nog niet door veel toeristen wordt gemaakt. Eerst word je met de auto naar het beginpunt gebracht.  Daarna rijd je, voornamelijk naar beneden, door een prachtige omgeving over het platteland, rijstvelden en kleine dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Een lokale gids fietst met je mee.

Onderweg kun je kennismaken met de vriendelijke bevolking en wie weet word je uitgenodigd even op het erf te komen. Bij een Balinese familie thuis kun je genieten van een heerlijke lunch en kennis maken met deze gastvrije familie.

Na de lunch maak je nog een kleine Oost Bali Tour.

In Klungkung kun je stoppen bij de Kerta Gosa, het opperste gerechtshof van één van Bali’s belangrijkste vorstendommen.

Helaas is deze plaats ook bekend door de Puputan uit 1928. In de strijd tegen de Nederlanders liepen vele mannen, vrouwen en kinderen slechts gewapend met speren, de Nederlandse kogelregen tegemoet, waarbij zeer veel doden vielen.

Het gebouw de Kerta Gosa is een mooi voorbeeld van Klungkung architectuur en de plafonds zijn  werkelijk prachtig beschilderd, eveneens in Klungkung stijl.

In Klung Kung vind je ook een prachtig waterpaleis, maar niet te verwarren met het waterpaleis in Tirtagganga.

Ook bij dit waterpaleis, met klein museum, kun je even stoppen, interessant!

Ook leuk is te stoppen bij de Goah Lawa. Bij deze tempel vind je een grot waarin wel duizenden vleermuizen huizen. Een oorverdovend lawaai én een overweldigende stank.

Aan het einde van de middag arriveer je weer in Ubud.

Overnachting in hotel, Ubud.

Dag 19. 09/8. Wo. Raften en vrije middag.

Vanmorgen ga je raften op de Telaga Waja rivier. Je wordt vroeg opgehaald om je naar het beginpunt van de rafttour te brengen. Je vaart door een mooi gebied, de natuur is er prachtig. Af en toe een spectaculaire stroomversnelling. Het kan zijn dat er andere mensen bij je in de boot zitten. Onderweg krijg je een lunch aangeboden. In de loop van de middag ben je dan weer terug in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in hotel, Ubud.

Dag 20. 10/8. Do. Vrije dag Ubud.

Vandaag een laatste dag in Ubud. Nog lekker even shoppen, zwemmen, wandelen etc.

Overnachting in hotel, Ubud.

Dag 21. 11/8.Vrij. Rit naar Sanur met stops.

Sanur is een kleine toeristenplaats aan de zuidkust van Bali, maar lang niet zo druk als het bekende Kuta.

Onderweg kun je nog een paar interessante stops maken.

Het Brantan meer met de Puri (tempel) Ulun Danu Bratan.

Deze belangrijke Hindoe- Boeddhistische tempel werd ontdekt in de 17e eeuw en is opgedragen aan Dewi Danu, de ‘godin van de wateren’. De tempel is gebouwd op een klein eilandje en is compleet omringd door het water. Ceremonies die hier gehouden worden dienen om er zeker van te zijn dat er voldoende water is voor het bevloeien van het land van de boeren in geheel Bali.

Rijstvelden bij Jatiluwih:

Verder naar het zuiden richting kom je in Jatiluwih. Hier kun  je de mooiste rijstterrassen van Bali zien en eventueel ook een kleine wandeling maken. Sinds kort is deze plek bestempeld tot Unesco status. Je zult dit begrijpen als je de prachtige uitzichten bewonderd langs deze 18 km lange bochtige weg.

Overnachting in hotel Sanur.

Dag 22. 12/8 Za. Vrije dag Sanur.

Deze dag is naar eigen wens in te vullen. Je kunt genieten aan de rand van een van de zwembaden, of een heerlijke massage. Het strand is op ca 100m loopafstand. Hier vind je ook diverse restaurantjes. Ook in de omgeving van het hotel zijn er diverse restaurantjes en vele winkeltjes. Op loopafstand ook een grote Mall

met o.a. diverse pinautomaten, een supermarkt, boekwinkel, kleding, schoenen, souvenirs etc.

Je kunt bv ook nog een excursie maken naar bv Ulu Watu. Deze tempel ligt op een rots aan zee. Je vertrekt dan aan het einde van de middag zo rond 16.00 uur, en bezoekt eerst de tempel. Pas dan wel op. De vele brutale aapjes zijn dol op je bril en tas. Na dit bezoekje kun je dan genieten van de Kecakdans, de beroemde apendans. Je zit dan in de openlucht met de zee en ondergaande zon als achtergrond. Daarna rijd je dan weer terug naar Sanur. Onderweg zou je langs het dorpje Jimbaran kunnen rijden. Hier staan 's avonds veel tafels en stoeltjes op het strand waar ja dan kunt genieten van een heerlijke (vis)maaltijd, vers gevangen uit zee!! De chauffeur blijft op je wachten als je dit van te voren hebt afgesproken. Transport kun je regelen via het hotel.

Overnachting in hotel, Sanur.

Dag 23. 13/8. Zo. Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Nederland.

Vanmorgen kun je nog genieten van een laatste duik in het zwembad, een heerlijke massage of op souvenirjacht gaan in de omgeving van het hotel. In de loop van de middag word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Nederland. Dit ritje duurt ca een half uur, afhankelijk van het verkeer.

Dag 24. 14/8 Ma. Aankomst in Nederland.

Vanmorgen  kom je aan op Schiphol en komt er een einde aan deze mooie reis.

 

Prijs: € .... p.p. exclusief vluchten en afhankelijk van hoog/laagseizoen en keuze hotelaccomodatie.

Inbegrepen:

 • Vervoer met privé auto en chauffeur
 • Alle transfers vliegveld/hotel v.v.
 • Alle accommodatie inclusief ontbijt
 • Boottocht Tanjung Puting N.P. Orang-Oetans, 3 dagen/ 2nachten
 • Alle maaltijden in Tanjung Puting N.P.
 • Culinaire tour onder begeleiding van een gids 
 • Wandeling kali Kode onder begeleiding van een gids
 • Zilversmeden Yogya
 • Boottocht Komodo en Rinca 3 dagen/ 2 nachten
 • Alle maaltijden aan boord Komodo en Rinca
 • Fietstour Bali onder begeleiding van een gids
 • Lunch tijdens fietstour, bij Balinese familie
 • Rafttour Telaga Waja rivier inclusief transport en lunch
 • Nederlandstalig Informatiepakket
 • 24/7 Nederlandstalige hulp bij eventuele calamiteiten

 Niet inbegrepen:

 • Alle vliegtickets
 • Entree en permitgelden
 • Fooien/ donaties
 • Overige maaltijden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Medische kosten mbt vaccinaties/ malariapillen
 • Bijkomende kosten Permit Tanjung Puting N.P. Rp 150.000. Op zon- en feestdagen Rp 225.000 p.p.
 • Permit Komodo N.P. 250.000 0- doordeweekse dagen. Op zon- en feestdagen Rp 300.000 p.p.
 • alle Binnenlandse Vliegtickets

 Binnenlandse Vluchten:

Jakarta- Pelanlan bun: Pekalan bun- Semarang: Yogyakarta- Bali: Bali- Labuhan Bajo, Flores:

Labuhan Bajo- Bali.

GANESHA-REIZEN, Indonesiëspecialist. Januari 2023.