Introductie

Reizen op Maat.

Reizen op maat betekent dat we een geheel persoonlijke reis, voor jou en je familie of vriendengroep, kunnen samenstellen. Je kunt je wensen zoals: voorkeur reisgebied, budget, aantal personen, wat je beslist wel en niet wil bezoeken, aantal reisdagen, gewenste hotel accommodatie, bezoek aan plekken uit de familiegeschiedenis en zo nog meer, aan ons doorgeven.

Wij maken dan een beknopt reisvoorstel, waarin alle wensen zijn meegenomen. Spreekt dit beknopte reisvoorstel je aan, dan gaan wij aan de slag om je een uitgebreid Dag tot dagprogramma en een offerte te kunnen aanbieden.  

Je bent bij ons altijd van harte welkom ( na afspraak). We kunnen dan persoonlijk kennis maken en de plannen mondeling bespreken.

Ons uitgangspunt is zoveel mogelijk te reizen buiten de gebaande paden met niet te lange dagreizen. 

Daardoor blijft er voldoende tijd over om diverse stops te kunnen maken en/of een wandeling in te lassen en aan het eind van de middag nog een beetje rond te kunnen lopen in de omgeving van het hotel. Én we proberen voldoende rustdagen in het programma op te nemen.

 

Reizen met kinderen.

Wij kunnen ook een mooie reis samenstellen als er kinderen meegaan. Indonesië is een geweldig land voor reizen met kinderen! Uiteraard houden we dan rekening met de leeftijd en passen we het programma en de lengte van de dagreizen en de hotel accomodatie aan, bv altijd met een zwembad.

** Tijdens al onze reizen door Indonesië is er 24/7 Nederlands sprekende hulp beschikbaar voor eventuele calamiteiten!!**

 

Speciale Reizen

Ganesha-reizen kan voor de sportieve reiziger ook diverse wandel- fiets- of duikreizen organiseren.

 

Vluchten

Internationale vluchten moet je zelf regelen. Dat kan via internet bij diverse aanbieders of bij de gewenste luchtvaartmaatschappij zelf. Wij kunnen dit uiteraard ook voor je boeken, maar dan moeten we een boekingstoeslag berekenen ad € 50 euro per ticket. Voordeel van het zelf boeken van je ticket is dat je direct kunt zien of de door jouw gewenste vertrekdatum en luchtvaartmaatschappij beschikbaar is.

Binnenlandse vluchten regelen wij voor je.

Bij elke reisofferte staat vermeld of de binnenlandse vlucht is inbegrepen in de reissom.

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt is het vaak mogelijk grotere afstanden binnen Indonesië, in te bouwen in je Internationale ticket.

Voorbeeld: je hebt de op maat-reis op Java gedaan en reist dan door naar Bali voor nog enkele privé dagen ( of voor nog een Op Maat reis op Bali).

Je Internationale ticket zou dan, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij die je kiest, kunnen zijn: vlucht Amsterdam- Jakarta en terug vanaf Bali naar Amsterdam.

 

Hotels

Ganesha Reizen maakt meestal gebruik van kleine plaatselijke hotels. Afhankelijk van de bestemming zijn deze van redelijk luxueus tot heel eenvoudig. Dit laatste betekent dat er soms geen warm stromend water is en je zult moeten douchen met koud/lauw water. De kamers hebben wel altijd een eigen badkamer met douche en toilet. Op enkele plaatsen, meestal in erg afgelegen gebieden, is er slechts een mandibak (stenen bak met water en een emmertje met steel om je af te spoelen) en een hurktoilet. In de meer toeristische gebieden zijn de hotels vaak van veel betere kwaliteit en altijd met airco waar nodig.

Tijdens meerdaagse boottochten zal je de slaap- en douche/toiletruimte met je reisgenoten moeten delen.

 

Vervoer

Bij de Op Maat reis je met eigen auto of minibusje met airco, variërend van 4 tot 10 persoons, en een goede chauffeur. Voor grotere groepen gebruiken wij een bus. De chauffeur is geen gids maar kent de omgeving op z’n duimpje. Hij spreekt over het algemeen redelijk Engels en zelfs soms een mondje Nederlands. In afgelegen gebieden spreekt hij nauwelijks of slecht Engels.  

Daarom gaat er bij excursies altijd een Engelssprekende gids met je mee.

Een enkele keer maken we, tijdens een dagreis, gebruik van de fiets, paard en wagen, een becak ( fietstaxi) of reizen we een stuk per trein.

Bij tochten naar afgelegen gebieden reizen we per jeep, landrover of een truck.

Wij maken tijdens een aantal van onze reizen gebruik van kleine en grotere boten.

Voor vervoer tussen de eilanden wordt zo nodig gebruik gemaakt van een goede! Ferry, maar meestal pakken wij het vliegtuig (afhankelijk van de afstand).

 

 

N.B. Belangrijk

De prijzen van elke reis kan tussentijds worden aangepast in geval van koersschommelingen, verhoging brandstoftoeslagen/ transportkosten, verhoging prijs binnenlandse vluchten e.d.!